EUROFLEURS 2023 – Evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev bo potekalo od 22. do 26. avgusta 2023 v Arboretumu Volčji Potok. Prvenstvo bo gostilo člansko društvo iz Slovenije – Florist.si.

Kaj je EUROFLEURS?

Florint (Mednarodno floristično združenje) organizira Evropsko prvenstvo za mlade cvetličarje, imenovano EUROFLEURS, že od leta 1998. Tekmovanje pomaga spodbujati profesionalnost mladih cvetličarjev in v ospredje postavlja nekatere izmed največjih svetovnih talentov!

Tekmovanje EUROFLEURS lahko razumemo kot mlajšega brata Florintovega znamenitega prvenstva Europa Cup, v katerem tekmujejo že izkušeni cvetličarji. EUROFLEURS pa ponuja usposobljenim mladim cvetličarjem priložnost, da naredijo prve korake na mednarodnem prizorišču.

Zakaj tekmovanje mladih cvetličarjev?

Natečaj pogosto sproži kariere mladih cvetličarjev, ki na njem sodelujejo. Mnogi med njimi postanejo prepoznavni cvetličarji v svojih regijah. Nekateri na koncu celo izvajajo cvetličarske demonstracije po vsem svetu, ki potem navdušijo številne druge mlade, da se lotijo ​​cvetličnega oblikovanja.

Prijavite se na EUROFLEURS 2023

Zgodnje prijave za EUROFLEURS 2023 so odprte za vsa združenja, ki so člani Florinta. Več o tem TUKAJ.

EUROFLEURS je praviloma odprt za cvetličarje, mlajše od 26 let. Ker pa je bil EUROFLEURS 2023 prestavljen za eno leto, je uradna starostna omejitev za udeležence, da so na začetku tekmovanja mlajši od 27 let.

Evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev