Sedaj je čas, ko se drevesa v parku pripravljajo na zimski počitek. Preden odvržejo liste in iglice nam ponudijo pisano paleto tisočerih barv, ki se dnevno spreminja. Jesenski sprehod si lahko popestrite z obiskom velikega otroškega igrišča ter z ogledom dinozavrov in razstave buč. Otroci bodo zagotovo veseli čarovnic in duhcev, ki v Arboretumu pričarajo prav posebno vzdušje. Med jesenskimi šolskimi počitnicami vlak vozi vsak dan, razen v primeru slabega vremena.

Kavarna je odprta ob lepem vremenu, postregli vam bodo s toplimi napitki ter okusnim pecivom.

Ne spreglejte ugodnega nakupa vstopnic prek spleta, kjer prejmete 10 % popust pri nakupu dnevnih vstopnic.

Nakup vstopnic

Odpiralni čas parka
oktober: 8.00-18.00
november: 8.00-17.00
Park je odprt vsak dan – tudi med vikendi in prazniki. Zadnji vstop v park je mogoč eno uro pred zaprtjem parka.

DELAVNICA IZREZOVANJE BUČ

Ustvarite nasmejana strašila, ki bodo v jesenskih dneh popestrila vaše domove. Delavnica, ki bo 29. 10. ob 10. uri, poteka na prostem, vodi jo ŠAD Mavrica. Cena delavnice je 20 €, poleg stroška delavnice se plača vstopnino v park po rednem ceniku (sezonska vstopnica velja). V ceno delavnice je vključena animacija, buča in pripomočki za izrezovanje. Prijave so obvezne na info@sadmavrica.si.

FOTO NATEČAJ JESENSKE BARVE V ARBORETUMU

Vabimo vas k naslednjemu foto natečaju z naslovom Jesenske barve v Arboretumu. V letu 2023 bomo v parku razstavili najboljše fotografije letošnjih foto natečajev. Pravila sodelovanja so objavljena na spletni strani. Vaše fotografije pričakujemo do 4. novembra.

SAJENJE TULIPANOV

Konec oktobra je ravno pravšnji čas za sajenje tulipanov. V parku sadimo tulipane in drugo pomladno cvetje za cvetočo pomlad. Kakšno zasaditev smo letos načrtovali, boste videli spomladi.  Za vaš vrt imamo v vrtnih centrih Arboretum v Volčjem Potoku in Medlogu bogato izbiro tulipanov, narcis, okrasnih lukov, žafranov, hijacint in drugih spomladi cvetočih čebulnic.