Razstava o življenju in delu slikarke grofice Marije Auersperg Attems

Razstava zajema iz prispevkov, ki so jih sodelujoči strokovnjaki in znanstveniki pripravili za posvet Presek ustvarjene krajine, arhitekture in likovne umetnosti – primer Marije Auersperg Attems, ki se je odvil septembra 2020 v Dornavi. Z njo opozarjamo, da likovna dediščina Marije Auersperg Attems postane bolje razumljiva in zanimivejša, ko jo postavimo v kontekst dosežene vrtne kulture, arhitekture, dogajanj v habsburški monarhiji in živega zanimanja za novosti v širšem evropskem prostoru. Razstava obsega 32 panojev z veliko slikovnega materiala, tekst je v slovenskem in angleškem jeziku. Avtor razstave je Matjaž Mastnak, urednica razstave pa Mateja Račevski iz Arboretum Volčji Potok.

Razstavo si bo mogoče ogledati v Arboretumu Volčji Potok in na gradu Bogenšperk, pripravili bomo tudi gostujočo razstavo, ki bo na ogled na območju LAS SRCE Slovenije ter v Dornavi in Posavju.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020. Razstava je nastala v sklopu projekta Cvetliča kultura podeželja.

Grofica si ogleduje razstavo Cvetoča pot Marije Auersperg Attems
Logotip Cvetlične kulture podeželja

Za več informacij o projektu kliknite TUKAJ