Ta veseli dan kulture, najbolj množičen enodnevni kulturni dogodek v Sloveniji, bomo tudi letos, 3. 12., proslavili v Arboretumu Volčji Potok. Pobuda za dan odprtih vrat slovenske kulture je nastal z namenom približevanja kulturne vsebine čim širšemu krogu ljudi.

V nedeljo, 3. 12., ob 11.00 vabljeni vsi ljubitelji kulture, zgodovine in narave, da se nam pridružite na prijetnem in poučnem vodenem ogledu po razstavi O grajskih vrtnarjih, ki bo v galeriji pod arkadami na ogled vse do konca leta. Razstava prikazuje zanimive zgodbe iz družine Rojc s Hudega pri Radomljah, ki se razkrivajo skozi bogat hišni arhiv in rodovno drevo, ki ga je skozi leta sestavljal Peter Rojc. Prav on nas bo iz prve roke podučil o družinski tradiciji vrtnarstva.

Voden ogled je brezplačen, plača se vstopnino v park. Zberemo se na dvorišču pristave. Obvezna je prijava na e-naslov prireditve@arboretum.si do petka, 1. 12. 2023, do 12.00. Prosimo, da ob prijavi zapišete še številko vašega mobilnega telefona (le za obveščanje o morebitni odpovedi dogodka).

Ta veseli dan kulture