50 posebnih dreves

Okrasna češnja

50 posebnih dreves

Konec lanskega leta smo izdali knjižico 50 posebnih dreves, s pomočjo katere obiskovalci poiščejo posebna drevesa. Iz zakladnice dreves Arboretuma Volčji Potok smo izbrali 50 dreves, ki so na ta ali oni način posebna. Vključena so najstarejša in posebno mogočna drevesa ter takšna, po katerih so dobili ime deli parka. Zraven so vrste z vseh celin, tudi iz Južne Amerike, Afrike in Avstralije. Tu so še drevesa z zanimivimi cvetovi, nenavadnimi plodovi, izjemno velikimi listi in podobno. V knjižici je ob besedilu prostor, ki je namenjen drgnjenki. Na strokovnem vodenju boste s krajinsko arhitektko Matejo Račevski iz Arboretuma Volčji Potok spoznali 10 posebnih dreves ter naredili njihove drgnjenke. Vsak udeleženec prejme brezplačen izvod knjižice. Vodenje je primerno za družine z otroki od 5. leta dalje.

Vodenje bo potekalo kot del dogodkov Meseca krajinske arhitekture 2023, ki ga organizira Društvo krajinskih arhitektov Slovenije.

Strokovno vodenje je brezplačno, plača se vstopnino v park. Zberemo se pri vhodu v park. V primeru dežja vodenje odpade. Obvezna prijava na prireditve@arboretum.si do petka, 14. 4. 2023, do 12.00. V zadevo napišite: PRIJAVA – 50 POSEBNIH DREVES. Prosimo, pripišite še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o morebitni odpovedi dogodka).

Datum

15. 4. 2023
Expired!

Čas

10.00 - 11.00

Lokacija

Vhod v park
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija
Go to Top