Fotografska delavnica

Kosec

Fotografska delavnica

V Arboretumu ne manjka slikovitih razgledov. Le spretni jih znajo ujeti v fotografski objektiv in zabeležiti za vedno. Na fotografski delavnici boste s pomočjo strokovnjaka iz Foto kino in video kluba Mavrica odkrivali zakonitosti dobre fotografije in preučevali fotografski motiv. Na delavnici bo glavni fotografski motiv kosec, ki bo prikazal košnjo trave z ročno koso. Mladi so še posebej dobrodošli. Na delavnico prinesite svoj fotoaparat ali mobilni telefon.

Delavnica je brezplačna, plača se vstopnino v park. Zberemo se pri vhodu v park. Delavnica bo izvedena ob vsakem vremenu. Obvezna prijava na prireditve@arboretum.si do petka pred napovedanim datumom do 12.00. V zadevo napišite: PRIJAVA – FOTOGRAFSKA DELAVNICA. Prosimo, pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o morebitni odpovedi dogodka).

Razstava O grajskih vrtnarjih in fotografska delavnica potekata v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine. Z letošnjo temo Redka in dragocena znanja, spretnosti in veščine se pridružujemo širši vseevropski temi Nesnovna kulturna dediščina (Living heritage). Osredotočali se bomo na tiste kategorije dediščine, ki po Konvenciji o varovanju nesnovne kulturne dediščine vključujejo tradicionalne obrti in gospodarske veščine ter znanja in prakse o naravi in svetu. Lahko rečemo, da je letošnja tema logično nadaljevanje lanskoletne (Vz)trajnostne dediščine.

Izpostaviti želimo dejstvo, da redka in dragocena tradicionalna znanja, spretnosti, obrti in poklici, izginjajo. Dediščina je ključna za raznolikost našega življenja, naše identitete. Tradicionalne veščine in znanja so zagotovo ključnega pomena za to, kar nas opredeljuje in predstavlja kot edinstvene v tem globalnem svetu.

Dnevi evropske kulturne dediščine

Datum

16. 9. 2023
Expired!

Čas

09.00 - 10.00

Lokacija

Vhod v park
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija
Go to Top