Lutkovna predstava Sapramiška

Lutkovna predstava Sapramiška

Lutkovna predstava Sapramiška

Lutkovne predstave v soorganizaciji z Lutkovnim gledališčem Ljubljana se tudi letošnje poletje vračajo v Arboretum Volčji Potok. Otroke bodo navduševale tri nedelje, v juniju, juliju in v avgustu, zato si boste svoj obisk lahko popestrili z ogledom zanimivih zgodb na prostem.

OBVESTILO: ZARADI SPECIFIKE PRIREDITVENEGA PROSTORA, JE ŠTEVILO VSTOPNIC OMEJENO NA 120. NAPRODAJ BODO DAN PRED PREDSTAVO PREKO SPLETA IN PRI BLAGAJNI PARKA.

Sapramiška

Svetlana Makarovič

Lutkovna predstava, 3+

Režiser: Nace Simončič / Brane Vižintin

Najbolj slavna slovenska marioneta je Sapramiška. Slovenski otroci si ne morejo predstavljati odraščanja brez pravljic Svetlane Makarovič. Po njenih literarnih predlogah so nastale mnoge lutkovne predstave, ki so osvojile mlade gledalce. Prebrisana in hrabra Sapramiška velja za največjo slovensko lutkovno uspešnico. Najbolj znana gledališka uprizoritev je tista, ki je doživela premiero leta 1986 v Lutkovnem gledališču Ljubljana (režija Nace Simončič) in je neprekinjeno na sporedu do danes. Sapramiška je dokaz, da današnje otroke pritegnejo tudi bistveno manj spektakularne reči kot sodobna tehnologija, ki pa so tekstovno in izvedbeno prepričljive.

Leta 2016 smo praznovali 40 let slikanice in 30 let od premierne postavitve te legendarne pravljice. Avtor likovne podobe Jaka Judnič je ljubkim lutkovnim junakom, ki jih je zasnoval v slogu svojih risanih filmov iz sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja, omogočil več animacijskih možnosti. Milko Lazar je pripravil nove glasbene aranžmaje, nov pa je tudi zvočni posnetek predstave, na katerem bomo lahko poleg Svetlane Makarovič v naslovni vlogi slišali tudi Ivanko Mežan kot Veverico, Ljerko Belak kot Regico, Alojza Sveteta kot Doktorja Detla in Braneta Vižintina kot Mišjega strahca.

Cena ogleda lutkovne predstave je 3 €/osebo (od vključno 3. leta dalje), poleg tega se plača vstopnina v park. Sezonske vstopnice za vstop v park veljajo, za predstavo je potrebno doplačilo 3 €/osebo. Znesek se poravna pri blagajni parka pred pričetkom predstave ali prek spleta (vstopnice preko spleta bodo na voljo en dan pred predstavo). Zberemo se pri Indonezijskem paviljonu (levo od vhoda v park). Prijave niso potrebne. V primeru slabega vremena lutkovna predstava odpade.

Datum

25. 8. 2024

Čas

11.00 - 11.30

Lokacija

Indonezijski paviljon
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si

Dodatni organizatorji

Lutkovno gledališče Ljubljana
Telefon
01 3000 982
Elektronski naslov
blagajna@lgl.si
Spletna stran
http://www.lgl.si/
Go to Top