Lutkovna predstava Sovica Oka

Sovica Oka

Lutkovna predstava Sovica Oka

Lutkovne predstave v soorganizaciji z Lutkovnim gledališčem Ljubljana se tudi letošnje poletje vračajo v Arboretum Volčji Potok. Otroke bodo navduševale tri nedelje v juliju in v avgustu, zato si boste svoj obisk lahko popestrili z ogledom zanimivih zgodb na prostem.

Sovica Oka

Svetlana Makarovič

Marionetna predstava, 3+

Režiser Brane Vižintin, igrajo Polonca Kores, Lovro Finžgar, Matevž Müller, Boštjan Sever

Sovica Oka, ki s svojo preprosto dramaturgijo in iskrivimi dialogi posega v svet otroške igre, domišljije, muhavosti in domišljavosti, je prvo besedilo Svetlane Makarovič za otroke, uprizorjeno v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Svetlana Makarovič je ustvarila prisrčno, ljubeznivo in poetično zgodbo o mali, kapriciozni sovici Oki, ki se odloči, da ne bo več navadna, nočna ptica, temveč dnevna sova. Luna jo sicer želi pregovoriti, a nič ne pomaga. Zjutraj, ko sovja družina zleze v posteljo, si Oka natakne sončna očala in razposajeno poleti v beli dan. Na svojem preletavanju sreča vrsto živali … Sledijo dogodivščine – tudi nevarne!

Lahko bi rekli, da je Oka trmasta in naivna, a v resnici je predvsem radovedna, razigrana in iskrena – njena veličina je prav v tem, da želi novosti doživeti s svojimi, kakor rada pravi, največjimi in najlepšimi očmi. Čeprav si zaradi tega nakoplje marsikatero težavo in se zaplete v marsikateri konflikt, skozi neprecenljive izkušnje v resnici odrašča. In na svojem popotovanju spozna še nekaj: da padce, štrbunke in strahove lažje prenesemo, če imamo prijatelje.

Ogled lutkovne predstave je brezplačen, plača se vstopnino v park. V primeru slabega vremena bo predstava odpovedana.

Datum

9. 7. 2023
Expired!

Čas

11.00

Lokacija

Kavarna Arboretum
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Lutkovno gledališče Ljubljana
Telefon
01 3000 982
Elektronski naslov
blagajna@lgl.si
Spletna stran
http://www.lgl.si/

Dodatni organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top