Veteranska drevesa

Veteranska drevesa

Veteranska drevesa

Predavanje in strokovno vodenje

Mirko Silan nam bo na predavanju predstavil kompleksnost dreves v pozni življenjski fazi, seznanil nas bo z življenjskimi procesi in morfo-fiziološkimi prilagoditvami veteranskih dreves na specifične pogoje rasti. Naučili se bomo prepoznavati številne drevesne mikrohabitate in ozavestili pomen ohranjanja in varovanja občutljivih združb organizmov, ki so z njimi povezane. Poudarek bo na celostnem dojemanju drevesa. Na strokovnem vodenju po Arboretumu bomo poiskali veteranska drevesa ter na praktičnih primerih pogledali, kar smo izvedeli na predavanju. Po zaključku dogodka boste zagotovo imeli drugačen pogleda na veteranska drevesa.

Predaval bo Mirko Silan, ki je arborist ter tudi specialist za veteranska drevesa (VETCert Veteran Tree Specialist), zaposlen je v Arboretumu Volčji Potok.

Predavanje in vodenje bo potekalo kot del dogodkov Meseca krajinske arhitekture 2024.

Dogodek je brezplačen, plača se vstopnino v park. Zberemo se pri pristavi. Obvezna prijava na prireditve@arboretum.si do petka, 12. 4. 2024, do 12.00. V zadevo napišite: VETERANSKA DREVESA. Prosimo, pripišite še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o morebitni odpovedi dogodka).

Datum

13. 4. 2024

Čas

10.00 - 12.00

Lokacija

Pristava
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top