Praznik kronic

Praznik kronic 2022

Praznik kronic

V Hujski loki, naravnem predelu Arboretuma Volčji Potok, se vsako pomlad razcvetijo kronice. Kronice, z daljšim imenom veliki pomladni zvončki, s svojimi cvetovi pobelijo pet hektarjev močvirnega gozda, bregove potokov in robove vlažnih travnikov. To je eden od večjih predelov s kronicami v osrednji Sloveniji. Med 24. februarjem in 31. marcem vabimo obiskovalce, da si ogledajo kronice ter izvedo več o varovanju kronic in njihovem življenjskem prostoru.

V času Praznika kronic, torej do 31. marca 2024, je odprt natečaj za najboljšo fotografijo »Kronice v Arboretumu«. Fotografije pričakujemo na elektronskem naslovu fotonatecaj@arboretum.si. Več o splošnih pravilih sodelovanja

Vse obiskovalce vabimo, da posnetke objavljajo tudi na družbenih omrežjih, kjer jih označijo s ključnikom #praznikkronic.

Najboljši posnetki iz lanskega natečaja bodo razstavljeni na panojih pri pristavi (stari upravi).  Najboljše tri posnetke je izbrala strokovna komisija Foto kino video kluba Mavrica iz Radomelj. Več o razstavi

V Hujski loki smo postavili razlagalno tablo z osnovnimi informacijami o mokrišču in njegovem živem svetu, zavarovanih vrstah in pravilih, kako se na njem vesti. Tam je tudi pojasnjeno, zakaj kronice in zvončki v naravi skoraj nikoli ne rastejo skupaj.

Praznik kronic bodo s posebno ponudbo sladic zaznamovali v arboretski kavarnici.

Kronice

Datum

24. 2. 2024 - 31. 3. 2024
Expired!

Čas

Ves dan

Lokacija

Park
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top